Her 4 çağrıda 112: 1’i işgal eden tehlike işe yaramaz veya acil!

Sahlik-sen tarafından yürütülen acil sağlık hizmetlerinin 112 çalışanının çalışma koşullarının sonuçları yayınlandı. Araştırmaya toplam 364 istasyon ve kontrol merkezinin çalışanı katıldı. Çalışmaya göre, kontrol merkezlerindeki çalışanların yüzde 53,1’ine çağrıların yüzde 25’inden fazlası asılsız veya acil olarak adlandırıldığını da sözlerine ekledi. Bu veriler, 112’ye ulaşan 4 çağrının 1’inin asılsız veya acil olduğunu göstermektedir. Araştırma sonucunda istasyonlarda çalışan 112 çalışan günde 10’dan fazla vakaya yükseldi.
Araştırmadaki en dikkat çekici sorun, komutların kontrol merkezlerindeki çalışanların yüzde 25’inde, mutsuz veya acemilik dışı çağrıların yüzde 25’inin ötesinde 112. 53.1’de yapılan asılsız bildirimlerdi. Bu veriler, 112’ye ulaşan 4 çağrının 1’inin asılsız veya acil olduğunu göstermektedir. Öte yandan, şansa giden 112 çalışanın yüzde 98,7’si, Emerans Olmayan Davalara gittiğini söyledi. Düşük gıda komisyonları araştırmanın olağanüstü sonuçları arasındaydı. Çalışanların yüzde 94,4’ü gıda vergilerinin yetersiz olduğunu vurguladı. Yetkili, diğer sürücülerin ve diğer sürücülerin 112 çalışanının yüzde 63,2’sinin, ambulans gibi trafik kazaları davasına gitme nedenlerinden dolayı yol vermediğini söyledi. Öte yandan, katılımcıların yüzde 75,1’i komutların kontrol merkezlerinde yeterli istihdamın yapılması gerektiğini ve iş yüküne karşı yeterli istihdamın yapılması gerektiğini vurguladı.
VE
Araştırma tarafından elde edilen sonuçları takiben Sezlik-sen, 112 acil sağlık hizmetinin yoğunluğunu azaltmak için önerilerde bulundu. 112 Gerçek hastaya 112 çağrısında gerçek hastalara ulaşmak için ulaşılacak ekibe, davada yapılmalıdır “, 112 çalışan, sürdürülebilir bir puan sistemi için yük ve nesnel kriterleri hafifletmek için eleme sistemine uygulanır.
112 Çözüm yazarak çalışanları bildirdi!
Çalışmada 112 çalışandan karşılaşılan sorunlara çözüm yazması istendi. Katılımcıların önerilerinden elde edilen bazı sonuçlar aşağıdaki gibidir; “Çalışanların gerçek hastaya ulaşabilmesi için, halkın farkındalığının aşamaları alınması gerektiğinde, sağlık okuryazarlığı konusunda 112’ye ayrı bir önem verilmelidir. Davanın bildirimi ayrıntılı olarak verilmelidir. Adres hakkındaki bilgiler ayrıntılı olarak sağlanmalıdır. Ambulans ekibi temizlik vatandaşları tarafından sağlanmalıdır. Sezona, bölgeye uyarlanmalıdır.
(DHA)