Güncel Haberler

Rusya güne kabus gibi başladı! 11 Eylül saldırılarını hatırlatan anlar… 37 katlı binaya kamikaze saldırısı

Rusya güne kabus gibi başladı. Ağustos başında Ukrayna’nın sürpriz karşı saldırısıyla boğuşan Moskova yönetimi, Saratov kentinden gelen yeni haberlerle kısa bir şok daha yaşadı. ABD tarihinin en kanlı terör saldırısı olan 11 Eylül saldırılarını anımsatan olay, yerel saatle sabah 6.10 sıralarında meydana geldi.

37 KATLI BİNAYA DALIŞ

Ukraynalıların ateşlediği kamikaze drone, sınıra yaklaşık 600 kilometre uzaklıktaki Saratov kentindeki bir gökdelene çarptı.

Saldırının ardından 37 katlı binanın en az üç katının hasar gördüğü öğrenilirken, Rus yetkililer çok sayıda kişinin yaralandığını, bir kadının durumunun ise ağır olduğunu açıkladı.

Kamikaze drone, Saratov’daki 37 katlı binanın yanı sıra Volga Nehri’nin karşı kıyısındaki Engels’teki daha küçük bir binanın çatısına da çarptı.

ANA HEDEF ENGELS HAVA ÜSSÜ OLDU

Ukrayna ordusunun saldırılarının ana hedefinin stratejik bombardıman uçaklarının bulunduğu Engels hava üssü olduğu belirtildi.

RUSYA’DAN AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı bu sabah yaptığı resmi açıklamada, Ukrayna tarafından fırlatılan 20 kamikaze İHA’nın düşürüldüğünü duyurdu. Resmi açıklamada Saratov bölgesinde 9 kamikaze İHA’nın imha edildiği belirtildi.

Ukrayna’nın Ağustos başındaki sürpriz saldırısı, Rusya’nın 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana ilk kez topraklarının kontrolünü kaybetmesine neden oldu.

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, Pazar akşamı yaptığı açıklamada Kursk bölgesinde iki yerleşim yerinin daha ele geçirildiğini ve birliklerin bir ila üç kilometre ilerlediğini söyledi.

BELİRTİYOR: “EN AZ 247 RUS ASKERİ İKTİDARA ALINDI”

Amerikan gazetesi Washington Post, Ukrayna ordusunun Kursk bölgesine düzenlediği sınır ötesi saldırıda en az 247 Rus askerini esir aldığını yazdı.

İRAN ÜRETİMİ ŞAHİD-136S İLE ÇEKİLMİŞTİR

Rus ordusu gece yarısından itibaren Ukrayna’yı Şahid-136 kamikaze insansız hava araçları ve İran yapımı füzelerle bombalarken, birçok şehirde siren sesleri eşliğinde patlamalar yaşandı. Ukraynalıların 600 km uzaklıktaki Engels hava üssüne saldırması, kaydedilen videoda şok etkisi yarattı. Küçük bir uçak şehirdeki gökdelene çarptı. Çarpma anına ait görüntüler dünya çapında büyük yankı uyandırdı.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu