Güncel Haberler

Hafta sonu tatilinin yeni adresi: İstanbul’a yakın plajlar – GÜNDEM

Türkiye’nin önde gelen seyahat sitesi Enuygun, şehrin gürültüsünden kısa bir süreliğine uzaklaşıp kısa bir hafta sonu tatili yapmak isteyen seyahat severler için İstanbul’a yakın birbirinden güzel plajları derledi.İstanbul’un kalabalığından ve bunaltıcı sıcağından sıkıldınız mı? Kısa bir hafta sonu tatili yapıp biraz eğlenmek ister misiniz? Denizin ve güneşin tadını çıkarmak isteyen bir İstanbulluysanız şehrin yakınında birçok plaj seçeneği mevcut. Enuygun.com, deniz, kum ve güneş üçlüsüne kısa bir yolculukla ulaşabileceğiniz İstanbul’a yakın tatil yerlerini bir araya getirdi. Dallas Plajı, TekirdağMarmara bölgesinin Trakya yakasında kısa bir yolculukla ulaşabileceğiniz birbirinden güzel plajlar bulunmaktadır. Bu plajlardan biri de Tekirdağ’ın en güzel plajlarından biri olan Dallas Plajı’dır. Tekirdağ – İstanbul yolu üzerinde, Marmara Ereğlisi’nde bulunan plaj, yumuşak kumuyla dikkat çekiyor. Plajda şemsiye, şezlong, duş kabini, soyunma kabini, WC, büfe ve ücretli otopark gibi olanaklar ve hizmetler sunulmaktadır. Ayrıca plaj çevresinde kamp alanları gibi konaklayabileceğiniz alanlar da mevcut. İstanbul’dan Dallas Beach’e ulaşmak yaklaşık 1,5 – 2 saat sürüyor. Eğer aracınız yoksa araç kiralayarak bu güzel plaja ulaşabilirsiniz.

Kıyıköy Halk Plajı, Kırklareli

Enuygun.com’un listesindeki ikinci öneri ise Kırklareli’nin Vize semtinde bulunan Kıyıköy halk plajı. İstanbul’a yaklaşık 160 km uzaklıkta bulunan Kıyıköy Halk Plajı’na 2,5-3 saatte ulaşılabilmektedir. Kıyıköy sakin ve temiz bir plaj olup şezlong, şemsiye, duşakabin, tuvalet, soyunma odaları, büfe ve cankurtaran gibi hizmet ve olanaklar sunmaktadır. Keyifli bir hafta sonu geçirmek istiyorsanız bu sakin plaja gidebilirsiniz.

İğneada Plajı, Kırklareli

Türkiye’nin en büyük alüvyon ormanlarından birine sahip olan ve bu nedenle UNESCO Dünya Mirasları geçici listesinde yer alan İğneada, yemyeşil alüvyon ormanlarını masmavi denizle birleştiren güzellikleriyle mutlaka görülmesi gereken bir destinasyondur. hem denizin hem de ev sahipliği yaptığı doğanın eşlik ettiği harika bir atmosfer. İğneada Plajı, doğal güzellikleri, yumuşak kumsalı, temiz denizi ve huzurlu atmosferiyle huzurlu bir tatil fırsatı sunuyor. İstanbul’a yaklaşık 238 km uzaklıkta bulunan İğneada, Kırklareli Demirköy’de yer alıyor.

Erikli Plajı, Edirne

Erikli Plajı, Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Erikli köyünde bulunmaktadır. Mavi bayraklı plaj olan Erikli Plajı, temiz denizi ve kumsalı ile dikkat çekmektedir. İstanbul’a 260 kilometre uzaklıktaki Saroz Körfezi’nde yer alan plajın çevresinde kamp alanları, barlar, restoranlar ve konaklama tesisleri bulunuyor. Plajda şezlong, cankurtaran, duş, soyunma odası ve tuvalet gibi olanaklar bulunmaktadır. Ayrıca Erikli Plajı’nda hemen hemen her yaz eğlenceli festivaller düzenleniyor. Erikli’de düzenlenen bu festivallere özellikle gençler büyük ilgi gösteriyor.

Kerpe halk plajı, Kocaeli

ENUYGUN’un bir sonraki tüyosu Kocaeli’den geliyor. Kocaeli’nin Kandıra semtinde bulunan Kerpe Halk Plajı’na İstanbul’dan 2 – 2,5 saatte ulaşılabilmektedir. İstanbulluların kısa yaz tatili için sıklıkla tercih ettiği Kerpe, aynı zamanda otel, kamp alanı, günlük çadır kiralama ve karavan kiralama gibi olanaklar da sunuyor. Tatilciler genellikle Kerpe Plajı’nda denizin ve doğanın tadını çıkarıyor. Denizi tertemiz, mavi bayraklı bir plaj olan Kerpe halk plajında ​​şemsiye, şezlong, duş kabini ve soyunma odaları, WC, büfe, otopark ve cankurtaran gibi hizmet ve olanaklar bulunmaktadır.

Fıstıklı Plajı, Yalova

Fıstıklı Plajı Yalova’nın Armutlu semtinde bulunmaktadır. Berrak denizi ile ünlü olan plajın kıyısı ince kum yapıya sahiptir. Ayrıca şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir plaj işletmesi de bulunmaktadır. İstanbullular arasında özellikle hafta sonları ve tatil günlerinde popüler olan Fıstıklı Plajı’nda yer bulmak zor olabiliyor. Çünkü Fıstıklı Plajı ile İstanbul arası mesafe yaklaşık 163 km olup, araçla 2,5 saatte ulaşılabilir.

Çuhallı Plajı, Düzce

ENUYGUN’un listesindeki son tüyo Düzce’den geliyor. Çuhallı Plajı, Düzce’nin Akçakoca semtinde bulunan mavi bayraklı bir plajdır. Akçakoca, Karadeniz kıyısındaki en güzel turistik beldelerden biri olarak biliniyor. Çuhallı Plajı, bölgenin en ünlü plajlarından biridir. Yumuşak kumlu plajı ve temiz, berrak denizi ile ünlü olan plajda çocuk oyun alanları, şemsiye/şezlong gibi imkan ve hizmetler bulunmaktadır. Karadeniz’in ilk mavi bayraklı plajı olan Çuhallı Plajı, İstanbul’a 238 km uzaklıktadır. Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu